12-07-05

De storm


Doorheen de storm doorbrak hij haar stilte. Als iedereen stil is dan was hij de enige die hun verhalen kon vertellen.

"Laat je wegwaaien, weg van jezelf."

De mantel rond haar ziel gooide stenen naar iedere beweging die lawaai maakte. Het was haar stilte in het oog van haar storm die de rust bracht in hun onrust. Zandzakken lieten toe dat de zondvloed haar muur niet doorbrak. Ze was enkel het verdriet van zichzelf vergeten.

"Wanneer muren niet te doorgronden zijn vinden tranen ook geen uitweg, dan verdrink je in je eigen zondvloed."

Hij wist dat iedere voetstap die hij dichter zette zijn ondergang inleidde. Maar het was haar eer waarvoor hij zou sterven. De ondergang die enkel bloemen met zich meebracht lag al ver achter zijn verleden. Voor zover zij zich konden herinneren hadden ze hem nooit gekend, de gedachte van bloemen was daardoor slechts een bloedende rookwolk.

"Jij stelt jezelf open en toch blijf je verborgen. Welke schaduw verberg jij jezelf in?"

Het zonlicht kon niet door de wolken heen breken want de nacht had het maanlicht nog nooit laten schijnen. Zij reikte naar het niets die zijn gedachte op het moment dat de stenen mantel verpulverde in zich had. Even dacht ze hem te kunnen aanraken. Om hem in stilte, in haar eeuwige stilte, zachtjes in onrust te versmachten. Ze greep mis, want zijn hand vond haar reikende gedachte. Omhelsde haar met een innige warmte en liet haar toen toe de dam te doorbreken en haar tranen uit te huilen op zijn dichtste schouder.

De storm zou blijven bestaan, maar af en toe vond het oog de rust terug die hun onrust dichterbij het einde had gebracht.muziek: Foo Fighters - In Your Honor

22:58 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.