18-07-05

De dag na gisteren


Twee flessen Evian, beiden leeg. De één sierlijk op zijn zijde, de ander sierlijk rechtopstaand. "Rewind" van the Stereophonics komt uit de boksen geknald - dat is lied nummer zes voor mensen die geen titels kennen.

Nu pas wordt het duidelijk. Deze kamer, waar ik nu zit. Waar ik slaap, denk en over de dag heenga. Waar ik twee lege blikjes cola voor me heb staan. De kamer waar verschillende paar schoenen staan.
Voetbalschoenen die naar vers gras ruiken. Sneakers van Globe die ik maar niet kan loslaten, ook al is iedere vezel versleten. Twee werkbotten die, ook al heb ik een kantoorjob, er uit zien als echte werkmansschoenen. Oude Puma's, zo van die jaren zeventig Puma's. Nieuwe Adidassen, die om de een of andere cirkel des geschiedenis gewoon nieuw zijn en toch retro. Drie kartonnen dozen, gevuld met games. Computerspellen die mijn jeugd hebben geschilderd. Cd's, een muur vol cd's. Cd's die ik allemaal goed vind, en waarschijnlijk ben ik de enige die ze ook echt allemaal goed vind.
Nu pas dringt het door. Deze kamer is mijn huis, mijn huis in mijn huis, een kamer anders dan alle andere.

Om half vier lag ik nog te kijken. Naar die mooie hoes van The Strokes, van hun eerste cd 'Is This It'. Ik ben opgestaan om Sigur Ros op te leggen en toen viel het mij in. Ik had een film gehuurd: Sideways.

Sideways dus ... Een pracht van een film en wel om die ene zin en al wat er op volgt. De zin 'De dag na gisteren' en haar antwoord: "Vandaag dus."
Het leven ontdaan van al zijn complexiteit, omdat eenvoud in duizendvoud altijd een complex geheel vormt. Een liefde, een traan, een lach.

Ik was aan het mengen maar het wordt stilaan tijd om terug naar de kern te gaan.

Vandaag dus ...

06:28 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mengen puma's
sneakers
evian
colablikjes
voetbalschoenen
werkmansschoenen
adidassen
huis & kamer
hoes & cd
sigur & ros
sides
gisteren - vandaag
...
alle goede dingen
bestaan uit twee!
x

Gepost door: joker | 18-07-05

Je.. ..bent je nieuwe geklede schoenen vergeten te vermelden :o)

Gepost door: Eleonora | 18-07-05

De commentaren zijn gesloten.