23-07-05

Geen muziek meer


De zonnestralen waren niet aanwezig bij het ontwaken van zijn morgen. Hij was een nachtmens. Hij schreef enkel snachts en als hij het niet deed dan doolde hij door de straten van een stad die hij lang geleden verloren had. Soms kon hij niet anders dan denken aan die droge grachten. Stille verledens die ooit stroomden vol verlangens naar betere dagen.

Het was in één van deze grachten dat hij wakker geworden was. Een fles, leeg, vormde het harde hoofdkussen van de nacht. Zijn hoofd was glashelder hard en de wind, die hem daar niet kon vinden, zorgde niet voor de verfrissing waarnaar hij zo verlangde. De straten waren voller, de muziek klonk luider, zijn hart was leeg. Naast hem lag een notitieblok.

Hij keek en zag de zwarte inkt sierlijk verspreidt over de witte velden. Een frons deed hem beseffen dat alcohol toch een betere vriend was dan gedacht. Hij nam het blad in handen en las de titel.


Vlees, bloed ... Vlees, bloed

Eén druppel bloed, gewrongen uit zijn handen. Het vlees sierlijk bedacht met duizend rimpels.
De nacht is pas hier en ik ben aan nummer tien toe.
Twee druppels bloed vormen samen haar plas. Haar hart in mijn handen.
Soms kokhals ik van mijzelf, maar als God roept moet ik komen.
Drie druppels bloed ... haar vlees ontdaan van enige levenskracht.
Koud, kil, ik heb ze allemaal verkracht.
Welke dagen ook gevangen worden. Ze zouden mij een genie noemen.


De laatste zin was gedrenkt in bloed. De gedachten spookten door zijn hoofd en hij wist dat muzes moesten sterven. Maar bloed en vlees was niet wat het was geweest. Woorden die verloren werden geacht werden niet meer bij zijn muzes gevonden.


Zijn wangen werden nat. De schrijver huilde. In zijn achterzak een klein zakmes, droog bloed op het blinkende metaal. Hij had zijn muze gevonden.

12:53 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooi ik werd er stil van

Gepost door: nadin | 23-07-05

GF Hoe en wat ook: krijg je iets mee van de Gentse Feesten?

Gepost door: Jongen | 24-07-05

... pijnlijk mooi.

Gepost door: tint | 24-07-05

De commentaren zijn gesloten.