17-08-05

Het ijs smelt


Het zijn de dagen die veranderen. Een zon die vroeger verdwijnt, die later verschijnt. De regen die soms mijn onschuld wegspoelt. Meestal enkel neervalt waar ik langskom. Ik draag geen horloge, mijn seconden tikken toch verder. Ik verlang er naar om even stil te staan ...

Er stopte een auto naast de jongen. Op de achterbank twee kleintjes. De één schrok toen hij naast zich keek. De ander zwaaide even. De jongen schrok omdat de kleinste schrok van hem en moest dan glimlachen omdat de ander wuifde. Hij stak zijn hand op en wuifde terug. De auto zette zijn reis verder, het was groen. Wind was geen vriend vandaag. Doordacht en vol karakter blies hij de jongen in het gezicht, als doel hem te doen rijden in de andere richting.

'Ik win telkens opnieuw onzichtbare vijand, als het moet ga ik tegen je in.'

Hij reed de hoek om en opeens was het windstil. Windstil en koud. Eén grote ijsvlakte voor hem. Auto's stonden stil, mensen opgewaardeerd tot stilstaande sculpturen. Gebouwen gevangen na het langskomen van een ijzige wind. Ergens flikkerde een licht.

Ogen ontdooiden en openden zich. Ijs smolt en hij was in zijn kamer. Het flikkerende licht.

Hij had een tijdje stilgestaan maar reed toen verder. Moeizaam en niet te krachtig. Hij was een schaatser zonder kennis. Een balletdanser op ijs. In de verte scheen een blauw licht op een meisje. Toen hij langskwam keek hij.

De foto voor hem was prachtig. Twee maal een glimlach is een glimlach in het kwadraat.

Het meisje had grote ogen. Grijs gedrenkt in blauw water. Haar lippen rood als de smaak van aarbei-ijs. Hij stopte, keerde terug en liet toen zijn handen rusten. Lippen deden ijs smelten en de zonnestraal die wolken liet verdwijnen zorgde voor het verschijnen van zijn pijn. Het ijs bevrijdde allen van hun enge gedachte.

Naast hem was het bed niet langer leeg. De mot vloog doelloos tegen de lamp op. Flikkerende schaduwen vormden zijn vertrouwde schaduwspel. Hij trok aan het koordje en ergens was de duisternis iets te snel. Maar de gouden glimlach bleef flikkeren.muziek: Pinback - June

10:49 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dat wordt hier met de dag erger ;-)

Gepost door: ac | 17-08-05

De commentaren zijn gesloten.