18-10-05

Wolkenloze wolkenhemel


Hij dacht terug aan het dartelend elfje dat enkele dagen voorheen door zijn huisje had gefladderd. Lachend liet ze een geur van liefde achter zich. De opkomende zon scheen haar goudgele gloed als een puntmuts op het hoofdje van het elfje te planten. De stralende haren accentueerden de hartstoppende glimlach. In een enkele seconde was het neerdwarrelende stof hoorbaar toen het de kamervloer raakte.

Zijn gehoor werd nu gevuld met een lied dat ergens uit een rijk gevuld universum kwam. De voeten deden wat de benen bevolen, de vooruitgang boeken die de jongen voor ogen had. De weg naar huis was koud en stil en daardoor klonk de muziek bijna even krachtig als de vrolijke lach van zijn geliefde. Ergens wist hij dat de woorden die het lied vormden precies dat vertelden wat zij sinds enkele maanden deed met hem. Ergens zorgde dit voor een kleine rimpel in zijn wang, een rimpel die daar kwam door de glimlach op zijn lippen. Het gevoel was nooit voorheen hetzelfde geweest en op dat moment besefte hij dat dit gevoel ook nooit nog zal kunnen bestaan bij een ander ... ook al wist hij dit, als hij eerlijk is ten aanzien van zijn lezers, al veel langer ... .

De dagen die het zwaarst wegen zijn de dagen waarin hij alleen is, in een vergeten gedachte loopt te zoeken met zijn neus in de hoop haar ergens te kunnen ruiken, in een vergeten gedachte loopt te denken met zijn oren in de hoop haar ergens te kunnen horen, in een vergeten gedachte. Het zijn ook zijn mooiste dagen … met uitzondering van die dagen waarop zij naast hem ligt, waarop zij hem in zijn armen sluit, zachtjes woordjes fluistert en zijn lippen zoent. Het zijn de dagen waarop hij beseft dat hij haar mist. Het zijn die dagen die hem, samen met alle andere dagen, doen beseffen hoeveel hij van haar houdt. Het zijn die dagen die zijn leven, voor het eerst, vullen.

De zon liet de wolkenloze wolkenhemel rusten in de armen van de nacht. De volle maan was de huilende waakhond, tot rust gebracht …

Hij dacht terug aan het dartelend elfje dat enkele dagen voorheen door zijn huisje had gefladderd ...muziek: Coldplay - +

20:42 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

oooh hoe lief!!

Gepost door: Anne | 18-10-05

*snif* Waar heb ik het toch aan verdiend om zo'n schat als mijn geliefde te mogen hebben..

xxx

Gepost door: TinkerEllen | 18-10-05

TSSSSSS en nog n keer: TSSSSSSS........

Gepost door: glimlach | 19-10-05

't neige wat zich in mijn huis amuseert is verdikke ene irritante bloedzuigende mug verdomme :s

Gepost door: lord cms | 20-10-05

De commentaren zijn gesloten.