19-01-06

Duivelse liefde


Het voelt als een hart dat doorprikt wordt door de staart van een duivelin.

"Ik kan het weten!", zei ik toen de anderen in ongeloof bleven. Niemand die kon vatten wat ik al die tijd wou onder woorden brengen, niemand die de woorden begreep die ik hun kwam vertellen. Zij wisten niet dat waarheid slechts een onwaarheid is die wordt gefilterd. Soms twijfelde ik aan mijzelf, ook al wist ik dat de enige leugen die ik sprak die woorden waren die ik aan mijzelf opdrong. Het is mooi vertoeven in een wereld vol warmte, zonneschijn en sprankelende champagne. Echter, zonder het droeve nieuws van een regenbui wisten ze niet waar waardering het meest geacht werd te bloeien.

Toen ze mij die woorden vertelde wist ik dat ik het nooit gedaan had bij haar, twijfelde ik of ik het ooit zou kunnen doen, hoopte ik dat die ander die wel de zon liet schijnen tijdens regenbuien nooit zou langskomen. Een hoop die zo zinloos was dat mijn verstand mij al veel vroeger had moeten vertellen dat dit valse hoop was. Het voelt vreemd als het besef je voor de keuze stelt om te blijven geloven in valse hoop of de waarheid onder ogen te zien en te kiezen voor jouw eigen veiligheid ...

"Ik kan het weten!"
Iedereen keek mij aan en hun blikken hadden allen dezelfde vraag in zich. De twijfel die mij toen omarmde werd gebroken door de juiste vriend. Hij liet de tranen die ik dagen geleden vergeten was hun weg terugvinden. Die avond wist ik dat mijn bed de enige verloren liefde was die ik ook had teruggevonden. Een liefde die luisterde en bovenal stil was. Ik viel in slaap op een nat hoofdkussen en onder mij, daar in dat bomvolle huis namen de mensen die hun blikken niet konden bedwingen in stilte afscheid van elkaar.

Alles had niet langer dan twee seconden geduurd. Haar blik, zijn blik, de chemie die er op volgde, haar besluit om de lippen te sluiten, ik die alles doorhad. Als ik mij goed herinner, het regende die dag.

08:41 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

uhu? pfff, kgeloof er niets van ;o) Allé ja, niets van de manier hoe da ik het verstaan heb ;o)

Gepost door: Anne | 19-01-06

De commentaren zijn gesloten.