27-02-06

VerminkingWoorden zijn niet langer vlinders in mijn hoofd. Ze dwarrelen als verworpen massa, verliezen de strijd, zijn in nood.

Toen kwam ze op mij af. Kuste mijn koude lippen en brak in duizend glasschilfers. Ik zakte door de knieën, brak mijn handen en huilde.

"Waarom ik hier ben? Hoe het komt dat deze wereld mij aanvaardt? Ik weet het niet ... ik weet het niet."
De jongen zag monden bewegen maar het was slechts een fluitende stilte die zijn oorschelp vulde. Hij telde seconden met zijn vingers en stopte aan tien.
”Tel de seconden,” dat had ze hem verteld, “tel de seconden.”
Toen geesten zijn ziel verdrongen was het slechts een illusie om te tellen tot tien.

"Ik hou van je.", snotterde hij, het bloed dat uit zijn gehavende knieën stroomde droogde zijn tranen op het glas. Een beeld van ellende, verworpen door iedere artiest. Gevangen door kwelgeesten die zijn ziel hadden gevonden. De meester in zijn bestaan voldaan met het werk dat hij hier inkleurde.

Mensen keken niet langer naar hem, hun blikken waren slechts op de tegels voor hun voeten gericht. Zij vormden de cirkel die zich langzaam sloot rond hem. En toch, zij was de oplossing, zij werd niet gevonden. Hoe hard hij ook zocht. Een puzzel zonder enig passend stuk.

"Stel jezelf de vraag en vergeet de voordelen van het zijn."

In de ogenblikken die het zonlicht gevangen hielden zag hij een schimp. Hij dacht dat ze terug was. Zij was al jaren niet meer aanwezig. Het kind werd verwekt met een ander zijn zaad. De schimp was slechts een reflectie van de jongen, gevangen in een badkamer. De koude vloer vormde zijn bestaan.

"Als de opkomende zon in jouw ogen ondergaat, dan vult het bloed uit jouw aderen de badkuip van een nieuw bestaan.”

Het bloed van het kind aan de deur werd verminkt met het leven van haar vader. De verminking was het begin van een snel naderend einde.

22:00 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

één kanjer geeft deze tekst
recht van bestaan
x

Gepost door: ac | 27-02-06

De commentaren zijn gesloten.