01-03-06

Sterren kijken


Het zitvlak voelde het koude stenen oppervlak. Enkel haar hart liet haar in bonzen verwarmen met een zoen. Hij zat naast haar en was stil.

“Kan je het stil houden vandaag?”, had ze gevraagd.
Hij stond op een afstand. Nam haar in zijn armen, een kus op het voorhoofd, een druk met de handen. Hij bracht haar wens in vervulling.

Op zijn schouder rustte de liefde die hij iedere morgen opnieuw vond, ook al wist hij dat momenteel zijn warmte enkel nu en dan haar koude koker kon aftasten. Soms had ze van die dagen, dagen waarin ze enkel gehuld werd in een niet te doordringen gecondenseerde mantel. Helder te zien vanuit zijn ogen, onverklaarbaar voor een ander.

Achter wolken zouden sterren staan en naarmate de nacht vorderde, naarmate de koude naast hen kwam rusten werden de sterren langzaam zichtbaar aan hun hemel. Voorheen deed hij altijd zijn best om de koker te doorbreken. Met woorden, met knuffels, met kusjes en met zijn glimlach ... Nu was hij stil. De wolken verdwenen, losten op. Telkens opnieuw, toen hun adem nieuwe sprookjes vormden.

Zij was dichterbij gekomen, zij wist dat haar hand daar kon rusten waar het warm was. In gedachten vormde ze geen woorden, liet ze het verleden achter en de toekomst onherkenbaar staan. Haar nu zijn verdween in de liefde die zij vond op de schouder van zijn geborgenheid. Oplossend tijdens het vormen van een nieuw sprookje, werden beiden gevangen in die koker. Een koker die opwarmde en de koude verdreef die op hun schouders rustte.

De sterren aan de zwarte hemel vormden de namen van hun bestaan.
Geborgen in een mist van stilte.

12:41 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

buurrrpsç ja maat zwarte sterren op lichte hemel 'tis een t'wat hé ik zie ok soms sterren als de koude mijn hersenen bevriest

Gepost door: lord cms | 01-03-06

de geborgenheid
tss
haar
en
hem
is voelbaar
wanneer
ik
hen
zie
x

Gepost door: ac | 01-03-06

teksten moest je blog een boek worden,
ik zou het met plezier lezen!

Gepost door: tilde | 03-03-06

De commentaren zijn gesloten.