05-03-06

Om de twee seconden


Soms vraag ik mij af wie zal zorgen voor mijn ontnuchtering.

Er zijn dagen waarop ik enkel geniet van een blauwe hemel, van een zucht wind, van de laatste warme druppel die uit de douchekop valt. En dan, zijn er dagen dat ik bij jou ben ...

Ook al verdrink ik in de zorgen van morgen en vecht ik tegen het verdriet, telkens ik jou zie staat mijn klok even stil ... dan tikt ze om de twee seconden.

Het lijkt absurd om iedere keer opnieuw van jouw warmte te slurpen. Ik denk niet aan de koude winter, niet aan mijn koude handen, zelf niet aan mijn gloeiende wangen. Telkens ik stilsta, de klok niet meer doorgaat, ben ik een en al warmte.

Ik wou soms dat ik kon blijven stilstaan. Jouw glimlach vangen. Met de roodheid van jouw lippen, de zachtheid van jouw liefde, het gelaat van klein geluk ... De seconden die ik nu oversla, die seconden wou ik kunnen zeggen dat ik van je hou, dat ik niet langer denk aan puur verdriet. Het zijn die seconden die ik inhaal, wanneer je bij me weggaat. Als ik mag, zou ik blijven stilstaan.

Het is niet zonder verdriet dat ik je vaarwel kus, met mijn ogen die treurnis willen zien, en eerlijk, eigenlijk ook niet.

22:03 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

¨¨¨¨ Prachtig gezegd. Klinkt als muziek in de oren

Gepost door: Parkeerwachtertje | 05-03-06

stil en onbevangen
...
vol verlangen
grijnst de verloren seconde
naar een eeuwigheid
...
x

Gepost door: ac | 05-03-06

veel te lang hier niet geweest maat enig, prachtig subliem gewoon

Gepost door: willly | 05-03-06

hoho ik heb zornge hoho ik heb zornge, hoho ze zijn voro morgen hoho (louis neefs met vrije interpretatie)
loop, loop loop rapper rapst sneller snelst!
voet voor voet, teen voor teen steeds sneller rapper tot de dageraad uw gisteren in haalt en voobijsteekt in de toekomst!
waneer het verleden achter jouw gelaten is en de open horizon wenkt als een sensuele blondine met helder blauwe een schoon carrosserie, een sirenenzang weerklinkt in je bleodned hart en je zinnen verliezne zich in de diepte van har klare kijkers, je zwaard druipt van het ... en je verlsikt je in je eigen ondergang

Gepost door: lord cms | 06-03-06

De commentaren zijn gesloten.