08-03-06

Het komt wel goed


Hoe hard het ook regent. Hoe doods en stil de straten zijn. Het komt wel goed, het komt wel goed ...

Toen hij wakker werd was de lucht grijs, net als de boom naast hem, het gras onder zijn voeten en de aarde waarin hij gewoeld had. Zijn instinct vertelde hem dat hij niet lang had geslapen, en toch ...

Ook al was het geen alledaags iets, hij hoorde het snikken opnieuw. Een droef kind. Verborgen in een kleine hoek. Het meisje dat hij zocht. Zijn oor had haar gevonden, zo dacht hij toch. Een oog werd vochtig en even ruimde het grijze stof plaats voor een zoute traan. Voldoende om te zien dat er ook nog andere pigmenten deze wereld kleurden. Toen de traan verdween sloot de grijze stofmassa opnieuw zijn blanke huid in.

Het duurde enkele minuten voordat hij op zijn benen stond, de eerste stap onzeker en zonder houvast, de volgende iets beter. Uiteindeijk liep hij in de richting die zijn oor hem dwong. De boom verdween aan zijn horizon en hoe uitgestrekt de vlakte ook was, het was een troosteloos schilderij dat rondom hem lag.

Twijfel en angst. Meer voelde hij niet. Hoe goed hij ook luisterde, hoe zeker hij voordien ook was, hij vond haar niet. Het hart sprak in ongekende taal. Fluisterde hem onzekerheid toe en toen de uitputting aanviel, toen zakte hij de donkere ruimte in. 'Eindelijk verlost van deze grijze wereld' dacht hij. De zwartheid werd omarmd ...

In de echo zei een vrouwenstem: "Het komt wel goed ..."

Het huilen stopte.Uit De tijdreiziger door Ekfad


Ps: het lied dat nu speelt is slechts een gedeelte van het 6 minuten durende nummer. Daar ik de cd nog niet in mijn bezit heb moeten jullie het momenteel met dit stukje stellen, eenmaal ik de volledige versie kan posten zal ik dit doen.

19:09 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ze luisterde.. ..en ze wist dat het goed was ;o)

Xxxxx..

Gepost door: Tinkerbelleke | 08-03-06

kga ni teveel zeggen want anders gaan het weer vreed domme dingen zijn... :p

Gepost door: Anne | 08-03-06

dit keer is het toeval
dat in de laatste zin
hetzelfde woord staat
ik lees je nu
en denk
is dat de titel van het...?
is het af...?
of ben ik weer verdwaald in je woorden?

Gepost door: ac | 08-03-06

De commentaren zijn gesloten.