18-04-06

Droge tranen
Ik wacht al maanden op de eerst warme armen. Een zon die haar liefde uitspreidt en mij troost met de gedachte van een zachte zomerwind. Ik vind enkel regenwolken, en mist, en niets dan ellende. Het is jouw druppel die mijn droomwolk zou moeten vormen, het regent droge tranen. Mijn zoute lippen snakken naar water. Mijn droge lippen snakken naar liefde en de warmte die daar het logische gevolg van moet zijn. Mijn droge lippen snakken naar jou.

“Jij bent een held.”, zei ze. Ik schrijf 'held' niet langer met een hoofdletter want ik weet nu dat het dat niet was wat ze bedoelde. Soms hoef je geen woorden om ogen te laten dansen in de tragedie die verdriet noemt.
“Jij bent een held.”, zei ze , alleen stukken opgewekter dan wat ik nu hier neerpen.
Ik keek haar aan - Zij in mijn land met als enige houvast de koude lentewind - en hoopte dat gedachten voldoende waren.

Ze had mijn hand vast die dag en het voelde vertrouwd. Haar tranen vielen op mijn been, droogden daar. Afgetekend in het hout die haar zitvlak droeg. Ik was een harde maar bovenal een goede luisteraar. En zo vertelde ze nog veel meer. Over haar vriendje die haar verlaten had, over haar hond die gestorven was. Iedere keer toen ze langskwam bracht ze een beetje warmte. Alleen, net als de zon? Nee, zo was ze niet.
Ik tel de dagen niet, mijn mantel wel, maar die praat niet. Praat ik soms wel? Ik kraak en kreun en, als de dag het wil, dan dans ik met de wind… samen met de boom, die naast mij staat. Hoe lang is het al geleden?

Haar heb ik nooit teruggezien. Misschien had ze een nieuwe vriend gevonden, misschien had ze een nieuwe hond gekocht. Misschien was ze gewoon op een ander. Nu drogen geen tranen meer op mijn mantel, nu is het stil en soms, als ik goed luister, dan is het enkel de wind die fluistert. Verhalen met zich meedraagt van iets verderop, verhalen bespeeld door een ander.

Droogt die ook tranen of speelt die enkel met het geluk van mijn droge meander?

18:25 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

skoon skoon, skoon schoon!

Gepost door: soet | 18-04-06

De commentaren zijn gesloten.