01-06-06

Vier woorden
"De tijd is nu ... ", of hoe een vertaling te fout is maar desondanks in mijn hedendaagse context kan worden geplaatst. Ik heb mij dikwijls afgevraagd hoe het was aan de andere zijde van dit bestaan, daar tussen de auto's, toen ik in hun schijnwerpers stond.

Samen liggen staren naar een sterrenhemel die verborgen ligt in de armen van een wolk. Vroeg jij je ook af wanneer je hand de grassprieten zou raken die tussen ons in fier rechtop stonden? Ik wel, vaak en af en toe nu nog. Het zijn vier holle woorden als de betekenis ervan je hart niet weet te vinden. Alsof ze verloren lopen in een lege vlakte en uiteindelijk sterven door uitdroging. Vier woorden die niks zeggen, geen betekenis hebben. De echo bestaat in het weerklinken van hun naam.

Dagen heb ik naar je liggen kijken. Hoe een klaproos je buik deed bloeden. Hoe een hemeltraan je zacht streelde bij het opkomen van de zon en me even toeliet te geloven dat je glimlach nog steeds bestaat. Ergens heb ik hem nog, die glimlach. Op een foto, van toen je nog hier was. Opgeborgen in mijn armen ... .
Soms heb ik zin om te huilen als ik hier sta en te vertellen hoe lang ik al naast jou lig. Ik adem nog, de zuurstof voedt nog mijn longen, maar als de werkelijkheid realiteit wordt, dan lig ik te staren naar een blauwe hemel en weet ik dat mijn hand de grassprieten raakt. Mijn hand raakt jouw grassprieten ... .

Vier woorden sprak je en soms verpulvert de gedachte tot een leugen. Woorden die versmelten tot een drievoud. Drie woorden die de waarheid vormen, niet over jou. Ik met de gedachte in de schijnwerpers van mijn toekomst.

Ik zoek de warmte van je hart … weet dat ik niet langer besta, jij bent nergens te vinden.Noot:
Deze morgen op de hoofdpagina van de metro: 'Hemeltranen voor Parijs'.
Lang geleden dat ik nog zo'n mooie titel las.

10:34 Gepost door Dafke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

heb je er al op gelet dat dees meer zijn als 4 woorden? :)

Gepost door: Anne | 01-06-06

*** steeds weer opnieuw worden we hier stil

Gepost door: g*lover | 02-06-06

man wat een schone titel
jeezes, op dit moment mis ik het, die metro, dat dagelijkse ochtendritueel...
die hemeltranen en dan nog notabene boven parijs... Zucht, dan stop ik met schrijven, gewoon, simpel, kort... TE SCHOON!!!

xxx

Gepost door: ac | 03-06-06

hmm dit keer snap ik perfect je woorden...
maar voor mij is de tijd gedaan : vooruit naar de toekomst blikken ;-)
full trothel

Gepost door: lord cms | 03-06-06

De commentaren zijn gesloten.